Name:
Contact No. :
Email Address:
Date of event:
Place of Event :
Event:
Packages:
Add-on sticky album/photobook 40pages Fresh Flowers Others. Specify Below
Notes:
Terms & Conditions: I agreed to Mianiera Makeover And Bridal terms & conditions. Payment / deposit - no returnable or refundable if i cancell the service in 1 month from my event date / last minute.(Mianiera Makeover will replace the payment / deposit with item / service that we think reasonable)
How did you find us?
Type of feedback: Confirmation Booking Questions Suggestion Comments

* For Package Items, Please double click Promosi Butik Perkahwinan Mianiera Makeover And Bridals below.

PROMOSI TERKINI - DAPATKAN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Shutterelease Photo And Design Work Wedding Photography 2011/2012 Package

sa

Klik gambar untuk besarkan pakej

Promosi Pakej Perkahwinan Dari I-Kahwin Bridal House

Klik gambar untuk ke www.i-kahwin.com

Promosi perkahwinan Dari I-Kahin Bridal House.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Mia - 0192685719

Fendy - 0192685819

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST
| ICE MIANIERA | Makeup Artist | +60192685719

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek
HARGA SOLEKAN 2014 : Hubungi kami untuk pertanyaan tempahan solekan 2014/ makeup artist/ jurusolek

SILA LIHAT UNTUK BOOKING DATE

SILA TULIS CARIAN ANDA DI BLOG INI

Tuesday, December 30, 2014

Makeup Outdoor Photoshoot Mimi

Date :: 23 November 2014
Event :: Outdoor Photoshoot, Putrajaya
Makeup by :: Icey Makeup Artist / Icey Juliet

 My makeup touch for Mimi...requested smokey eyes look...
 Mimi with her husband
 Credit pictures to MR PHOTOGRAPHER
Last but not least...selfie with the bride...


Sunday, December 28, 2014

Makeup Pernikahan Mimi di Kajang

Date :: 22 November 2014
Venue :: Penjara Kajang, Selangor
Event :: Solemnization Day
Makeup by :: ME / Icey Juliet



Credit pictures to OFFICIAL PHOTOGRAPHER

Credit pictures to OFFICIAL PHOTOGRAPHER

NEED MAKEUP SERVICES?
NEED PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST?
LET BOOK YOUR DATE WITH US!!!
+6019 268 5719 (Whatsapp/SMS/CALL)
Follow my Instag :: @miss_icey

Thursday, November 13, 2014

Makeup Bertandang Linda di Seri Kembangan

Date :: 1 November 2014
Venue :: Taman Bandar Putra Permai
Makeup by :: ME Icey Juliet / Icey Makeup Artist
Attire / Dress/ Accessories by :: I-Kahwin

Thank you to Aisyah and family because believe me to do touch of makeup for her sister in law, Linda. Take our's package services in makeup + attire. Alhamdulillah, they satisfied with my lovely handwork. Just a simple sweet touch, i guest, and do request for Linda mother in law, to make a bright lips look. I choose bright pink, but not really pink. Lovely lipstick color by M.A.C. Cosmetics.





Follow my Instagram : @miss_icey
my FACEBOOK : Icey Juliet
my PAGES : Icey Makeup Artist

LOOK FOR MAKEUP ARTIST?
+6019 268 5719

Makeup Liza for Halloween Celebration Night

Date : 31 Oktober 2014
Venue : Beverly Hills
Theme : Halloween ( Book of life Inspired Makeup
Makeup & Hair-do by : ME Icey Juliet / Icey Makeup Artist

Thanks to Liza (my regular customer) because hired me again as your makeup artist.
Need my services to make you gorgeous and beauty in any event?
Do not hesitate to contact me in future!!!





Tuesday, October 14, 2014

Makeup Tutorial

Pertama kalinya merajinkan diri buat makeup tutorial listing product yang digunakan ke atas makeup yang dibuat ke atas muka sendiri.
OFFICIAL lagi tuh coz siap masuk dalam belog kann...hehehhe.... Rasanya lama kot tak berceloteh panjang dalam belog buruk ni...kann???.... Kalau tak dek kerana nak test bulu mata (FAKE Lashes) yang dibeli - LENTIQUE 1042, confirm lah tak buat tutorial ni.... Bila dah ramai inbox kat FB saya ---> jejak kat sini minta wat tutorial, baru lah rasa nak buat... Thanks la pada anda yang request nak tahu tutorial ini.. dan thanks pada yang dah follow kite kat instag and FB... Chayang banyak-banyak kat you all... Kalau ada BLOG pun, nak share kitanya link pon boleh...nanti kite follow mollow + share link awak kat belog buruk kite ni ya...


JOM usha makeup tutorial yang kita wat nih...


FB :: Icey Juliet
LIKE MY FACEBOOK PAGE HERE :: Icey Makeup Artist
Follow at Instagram :: @miss_icey





Untuk tempahan solekan, boleh PM/ SMS/ WHATS APP di :
+6019 268 5719 atau email di miss_icejuliet@yahoo.com
atau isikan sahaja borang pertanyaan di atas.



Thursday, October 2, 2014

Makeup Host Astro HD Channel 231 ~ I-Vegham - Last Ep.

Makeup & Hair-do/ Touchup by ::Me / Icey Juliet for Nithya RV, Rabbit MAC & guest artist (Raja Ilya)
Venue : Damansara, Petaling Jaya







Need makeup services?
CALL/ SMS/ WHATS APP 
+6019 268 5719
Email : miss_icejuliet@yahoo.com

Thursday, September 18, 2014

Makeup Pertunangan Shamiema di Kampung Bendahara, SUngai Tua, Batu Caves.

Date :: 14 September 2014
Event :: Engagement Day
Venue :: Kampung Bendahara, Sungai Tua, Batu Caves
Makeup by :: Me Icey Juliet

Tahniah buat shar miema dan tunangnya...
Terima kasih juga kerana mempercayai sentuhan solekan dari kami.





Berminat dengan sentuhan Solekan ini?
Isi saja borang di atas, atau email saya di :
miss_icejuliet@yahoo.com
atau LIKE FB PAGE saya di sini :
atau add saya di FB di sini :
Icey Juliet or follow my instagram kat sini ---> @miss_icey
+6019 268 5719

Wednesday, September 17, 2014

Makeup Fashion Show with KVERTS

 Date :: 13 September 2014
Venue :: PWTC
Collaberate Makeup/ Touch up by :: Me Icey Juliet/ Syasya Mohamad/ Aya Aziz

Actually banyak gambar tak sempat nak snap..ini saja yang sempat ambil..
kerana tak cukup tangan nak buat makeup sambil snap gambar...
Apa-apa pun, Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar...
Terima kasih kepada Derina Artistic Team & Management atas peluang ini.







 



Thursday, September 11, 2014

Makeup Host HD Astro Channel 231 I-Vegham(2)

Date :: 09 September 2014
Television Program/ TV Channel
Makeup & Hair-do by ::Me / Icey Juliet for Nithya, Rabbit MAC & guest artist
Venue : Damansara, Petaling Jaya




























Berminat dengan sentuhan Solekan ini?
Isi saja borang di atas, atau email saya di :
miss_icejuliet@yahoo.com
atau LIKE FB PAGE saya di sini :
atau add saya di FB di sini :
Icey Juliet or follow my instagram kat sini ---> @miss_icey
+6019 268 5719

Makeup Host HD Astro Channel 231 I-Vegham

Date :: 02 September 2014
Television Program/ TV Channel
Makeup & Hair-do by :: Me / Icey Juliet for Nithya, Rabbit MAC & guest artist
Venue : Damansara, Petaling Jaya

 Simple hairdo for Nithya

 Touch-up and snap pictures before the recording time

 Done...Snap pictures after recording session...must do!!!...ehehehe..

 Recording session...please be silent...try to snap pictures for my profile...

 First time meet him...RABBIT MAC...
Makeup by me : Icey Juliet

Lastly but not least...BERGAMBOR LAGI dengan host dan guest artist...

Berminat dengan sentuhan Solekan ini?
Isi saja borang di atas, atau email saya di :
miss_icejuliet@yahoo.com
atau LIKE FB PAGE saya di sini :
atau add saya di FB di sini :
Icey Juliet or follow my instagram kat sini ---> @miss_icey
+6019 268 5719

Friday, September 5, 2014

Solemnization & Reception Makeup Liyana di Beranang

Date : 30 & 31 August 2014
Venue :: Taman Bandar Tasik Kesuma, Beranang
Dais by :: Nhart Inspirasi
Attire by :: Nhart Inspirasi
Makeup by :: Me Icey Juliet

 Makeup Pernikahan
 Makeup Persandingan Busana Tradisional Melaka
 Makeup Persandingan
Dais & Attire by Nhart Inspirasi, Melaka
Touch-up untuk majlis potong kek


Berminat dengan sentuhan solekan dari kami?
Tercari-cari jurusolek/ Makeup Artist?
Hubungi kami di :: +6019 268 5719/
Email kami di :: miss_icejuliet@yahoo.com
atau isikan saya borang di atas untuk sebarang pertanyaan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails