Name:
Contact No. :
Email Address:
Date of event:
Place of Event :
Event:
Packages:
Add-on sticky album/photobook 40pages Fresh Flowers Others. Specify Below
Notes:
Terms & Conditions: I agreed to Mianiera Makeover And Bridal terms & conditions. Payment / deposit - no returnable or refundable if i cancell the service in 1 month from my event date / last minute.(Mianiera Makeover will replace the payment / deposit with item / service that we think reasonable)
How did you find us?
Type of feedback: Confirmation Booking Questions Suggestion Comments

* For Package Items, Please double click Promosi Butik Perkahwinan Mianiera Makeover And Bridals below.

PROMOSI TERKINI - DAPATKAN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Shutterelease Photo And Design Work Wedding Photography 2011/2012 Package

sa

Klik gambar untuk besarkan pakej

Promosi Pakej Perkahwinan Dari I-Kahwin Bridal House

Klik gambar untuk ke www.i-kahwin.com

Promosi perkahwinan Dari I-Kahin Bridal House.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Mia - 0192685719

Fendy - 0192685819

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST
| ICE MIANIERA | Makeup Artist | +60192685719

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek
HARGA SOLEKAN 2014 : Hubungi kami untuk pertanyaan tempahan solekan 2014/ makeup artist/ jurusolek

SILA LIHAT UNTUK BOOKING DATE

SILA TULIS CARIAN ANDA DI BLOG INI

Monday, July 20, 2009

KELAS SOLEKAN ASAS DAN GROOMING CLASS

Kelas Solekan Kini Dibuka .
Lebih Jimat Dan Mudah

Kelas Solekan Asas dan Solekan Pengantin (akan ditetapkan kemudian) Untuk
Membuka Peluang Pekerjaan Dan Menaikkan Taraf Sosial Ekonomi.


Kelas solekan asas..

Kelas solekan asas :: YURAN (PROMOSI) RM 150.00/seorang
YURAN ASAL : RM300.00/seorang
Booking:: RM 50.00 (Baki yuran bayar pada hari kelas di adakan)
Tarikh :: 25 JULAI 2009 (Sabtu)
Masa :: 3pm-7pm
Tempat :: Presint 14, PUTRAJAYA

Module pembelajaran:

1. Nota ringkas akan diberi yang merangkumi :
- Cara penggunaan berus
- Shading ( teknik memancungkan hidung dan mengecilkan muka)
- Teknik meletakkan eye shadow di mata
- Teknik pemakaian lipstick yang betul
- Tips make-up kekal lama
2. Solekan asas ke tempat kerja, solekan dinner & solekan biasa.
3. Pengenalan berus.
4. Beberapa gaya tudung terkini.
5. Tips solekan.
6. Gaya penampilan.
7. Praktikal.
8. Sijil kehadiran akan diberi setelah tamat kelas.
...................................................................
Syarat :

1.Sila bawa alat solek sendiri supaya boleh diajar mengikut brg yg
anda ada.
2.Sila bawa barang pencuci muka.

BERMINAT??...
SILA HUBUNGI (MIA) : 019 - 268 5719 / 017- 666 6468

Kepada sesiapa yang tidak ingin melepaskan peluang ini, segera
buat pendaftaran.


**TERHAD UNTUK 6 ORANG PESERTA SAHAJA

---------------------------------------

GROOMING CLASS
( MAKE OVER UNTUK YANG BERMINAT SHJA.)

Grooming Class

Yuran : hanya RM100/seorang
Tarikh : 25 JULAI 2009 (SABTU)/26 JULAI 2009 (AHAD)
Masa : 3ptg - 6ptg Booking : RM50.00
Tempat : PRESINT 14 – PUTRAJAYA

Baki yuran bayar pada hari kelas di adakan.
___________________________________________

**TEMPAT ADALAH TERHAD UNTUK 10 ORANG
SAHAJA.HARAP MAKLUM

Module : 1. Belajar Make-up pada diri sendiri
2. Gaya Make-up pd Hari Raya ( mengikut kesesuaian
tempat dan masa)
3. Gaya tudung terkini
4. Teknik mengenakan bulu mata palsu
5. Teknik solekan yang betul step-by-step
6. Tips solekan agar tahan lama6. Praktikal
7. Nota diberi

Syarat :
1. Sila bawa alat solek sendiri supaya boleh diajar mengikut
brg yg anda ada.
2. Sila bawa tudung yang ingin digaya kan. 3. Sila bawa barang pencuci muka.

BERMINAT??...

SILA HUBUNGI MIA : 019 - 268 5719 / 017- 666 6468

Kepada sesiapa yang tidak ingin melepaskan peluang ini, segera buat pendaftaran

Tuesday, July 7, 2009

Make-Up For Engaged/ MArried... maybe


<--- FIRST PICTURE Hye..ni pic mia before and after...huhuhu...
1st picture ader jerawat sesat skit...


Nampak tak bezanya???..

So..ni mia make-up for engaged and married pon boleh...tapi kena pkai crown la plak...hehhehe..

Picture yang akhir nampak terang sangat coz pkai flash...
so..jelas kelihtan pemakaian gloss kan???..
So..all the product mia pkai kroyalan juga...
pandangan dari bawah jelas kelihatan warna eyeshadow yang berlainan....



















Monday, July 6, 2009

Make-up For Dinner

First Picture
Second Picture

Ni picture mia for dinner...
pandangan ke bawah-1st picture
-menggunakan sedikit teknik shading di hidung dan sedikit dipipi...

2nd picture- mia menggunakan fondation colour
cerah di bawah mata agar lebam
bawah mata tak kelihatan...

-Shimmer digunakan semasa base make-up untuk kelihatan lebih natural dan pencahayaan
jelas di dahi hiding dan pipi...Nampak shinningkan??...hehehheh....
-Semua make-up ini menggunakan KRAYOLAN...HARAP MAKLUM...

Friday, July 3, 2009

TEMPAHAN SOLEKAN


Hye there...
Now mia was provide to you a make-up for :
  • Dinner
  • Formal Events
  • Engaged
  • Married

With the best price...for more information, you can

call me at 019-268 5719 @ email at :

miss_icejuliet@yahoo.com

All the price can negotiate and mia juz take

a booked from :

PUTRAJAYA

SEREMBAN

KUALA LUMPUR

SELANGOR (Inform where area you are)

ONLY

HARAP MAKLUM

HARGA : SILA PM/CALL FOR INFO

NOTICE : REQUEST FOR OTHERS STATE, CAN SMS/PM ME...

Make-Up For Dinner (Simple Make-Up)









This One lak make-up for dinner...
Mia lebih suka nampak lebuh neutral...
Make-up tak terlalu heavy...
Kat sini mia tak pakai eye liner kata bawah mata because
mia nak simple jer..lipstick cuma mengena kan sedikit sahaja dan disapu lips glowz...tak berapa jelas gak coz camera murah jerkan...teknik shading tak digunakan coz kebetulan foundation shading mia dah abiz...
Picture atas xsettle lagi di make-upkan...mia tak pkai lipstick,eye liner dan mascara.....
Menggunakan mascara dari body shop...eye shadow dari FARMASI COSMETICS, blusher, lipstick dan lip glowz dari Clinique dan "base step" menggunakan shimmer FARMASI dan foundation dari BB CREAM...

Make-Up For Working

READY FOR WORKING!!!



Ni picture mia nak gie keje...
hehhehe...
ambil by handphone sendiri jerk..
Pemakaian eye shadow
adalah dari CLINIQUE cosmetics...
Pandangan gambar yang
pertama kelihatan 3 colour eye shadow digunakan...
1st-colour sedernaha gelap..
2nd-colour gelap dihujung mata
3rd- colour cerah
Mia hanya menggunakan pelembap sahaja dari CLINIQUE untuk kelihatan neutral...
NO SHADING KAT mana-mana bahagian..Cuma sedikit pinkish colour for blusher nak nampak lebih ayu..cheh wah...hahhaha...
Eye Liner mia letak kan separuh mata supaya kelihatan tak terlalu heavy...

Make-Up For WeddiNg

SO SORRY BECAUSE TAK DAPAT NAK INCLUDING SEKALI WAJAH BEFORE DI MAKE-UPKAN BECAUSE TAK TERINGAT NAK AMBIL...BUT AFTER THIS YOU ALL WILL SEE BEFORE AND AFTER...TQ..SLAMAT MENJAMU MATA...

Model yang siap dipasangkan crown nampak lebih sempurna.....hehhehehe...kalo tengok kat belakang tuh..nampak mia (mak buyung) yang ngah ambil picture model yang mia make-upkan..hehhehe....PEROT KU KELIHATAN BUNCIT...hahahha









Model ini telah di make overkan seperti model dibawah dengan pemakaian cosmetics yang sama...KRYOLAN ...cuma pemilihan colour for powder berbeza kerana struktur colour skin yang different...Pemilihan eye shadow juga adalah sama cuma kelihatan samar-samar untuk kelihatan tidak terlalu heavy...

Make-up ini sesuai untuk bakal pengantin pada majlis pernikahan...dan juga boleh dipilih untuk majlis pertunangan...kerana tak semua bakal-bakal pengantin suka warna yang terlalu heavy kan??....


Diz one adalah salah seorang model yang telah di make-up kan untuk wedding...Pemakaian eye shadow yang lebih kepada smoking eyes...tak berapa jelas sangat because kamera tak berapa canggih...pakai handphone jerk..huhuhuh...

Untuk pengetahuan, cosmetic yang digunakan adalah kryolan ...dimana biasa digunakan bagi "mak andam" atau "pak andam"...

Model yang telah di make-upkan mempunyai mata yang agak sepet, tetapi di atas sentuhan eye liner yang agak tebal, menjadikan matanya kelihatan agak bundar...

Pemilihan colour pink for blusher membuatkan muka model yang kelihatan garang nampak lebih soft and yang penting kening yang tidak dilukis ke bawah...so face nampak lebih happy..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails