Name:
Contact No. :
Email Address:
Date of event:
Place of Event :
Event:
Packages:
Add-on sticky album/photobook 40pages Fresh Flowers Others. Specify Below
Notes:
Terms & Conditions: I agreed to Mianiera Makeover And Bridal terms & conditions. Payment / deposit - no returnable or refundable if i cancell the service in 1 month from my event date / last minute.(Mianiera Makeover will replace the payment / deposit with item / service that we think reasonable)
How did you find us?
Type of feedback: Confirmation Booking Questions Suggestion Comments

* For Package Items, Please double click Promosi Butik Perkahwinan Mianiera Makeover And Bridals below.

PROMOSI TERKINI - DAPATKAN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Shutterelease Photo And Design Work Wedding Photography 2011/2012 Package

sa

Klik gambar untuk besarkan pakej

Promosi Pakej Perkahwinan Dari I-Kahwin Bridal House

Klik gambar untuk ke www.i-kahwin.com

Promosi perkahwinan Dari I-Kahin Bridal House.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Mia - 0192685719

Fendy - 0192685819

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST
| ICE MIANIERA | Makeup Artist | +60192685719

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek
HARGA SOLEKAN 2014 : Hubungi kami untuk pertanyaan tempahan solekan 2014/ makeup artist/ jurusolek

SILA LIHAT UNTUK BOOKING DATE

SILA TULIS CARIAN ANDA DI BLOG INI

Wednesday, September 29, 2010

My New Tag Line


Moshi Moshi!!!
Assalammua'alaikum!!!
Hello!!..
Hye!!!...
kepada korang semua yang menjengah
and menapakkat blog mia....
Terima kasih tak terhingga kerana korang semua
masih lagi tak penat-penat nak klik, nak terjah, nak skodeng,nak bergosip...heheheh..
kat blog mia tercinta and tersayang ni...
Actually mia jeles tengok blog-blog yang ader trade
mark dorang sendiri...
nak nak pada MUA yang popular kat luar sana tu..
i jeles tau!!!..ni i nak kasi tau...
puas perah otak sampai kipas pon susah nak mati,
mia pun dapatlah idea ni...
buat trade mark bibir yang mungil...
cantik and anggun gitu...macam bibir ala-ala isteri En Brad Pitt tu...
Tau tak kenapa mia pilih icon ni??..korang sure peliks+meroyan ek??
main-main jerk...heheheh...
Mia tengok, ramai dah buat mata lah iconnya, macam derina team..
then ader yang amik icon crown tu..macam abg gee cantik and eyra.com...
and macam-macam lah...
bibir korang pernah nampak tak???
takat ni mia tak pernah lagi...discuss punya discuss ngan
En. husband, beliau pon cakap OK...
Sebab apa mia pilih bibir ni?...

1- Mia suka tengok bibir ni-of course sebab ia aset untuk wanita kan?
2-Bibir ni jugak jadi modal nak bercakap kan?
(pernah tak bayangkan korang takde bibir?Orang bisu pon boleh gerakkan bibir tanpa suara)
3-Bibir ni unik sebab mia boleh taruk bentuk "M" untuk Mia..hahaha
4-Saja jerk pilih sebab ingat cerita kisah Nabi Adam dulu. Dugaan dari Hawa nya bibir la(pujukan Hawa ajak Nabi Adam makan buah khuldi)
Allah hantar Adam & Hawa tinggal di dunia.
(See..hebat tak bibir ni??So hati-hati nak bercakap,ok?)
5-Sebab mia nak icon bibir ni basah mengingati zikrullah sentiasa
(eceh..provoke statement ek??...heheh)

Apa-apa pon hope korang suka ngan tag line baru mia ni...
Semoga "MIANIERA MAKEOVER" lebih maju kehadapan!!!!

Makeover Aslihan's Reception

Date :: 26 September 2010
Venue :: Menara PKPS, Shah Alam
Time :: Around 9am

Alhamdulillah...nasib baik mia tak tersilap tempat
time bertolak ke Shah Alam aritu,
maaf ye dengan info silap mia aritu, actually majlis
persandingan Aslihan & hubby beliau diadakan
di bangunan menara PKPS, Shah Alam, berdepan
dengan Hotel Blue Wave...huhuhu...
Tipah tersilap....
Wow!!!...meriah majlis dorang ni..tak tipu...
mestilah kan...hari bahagia dan memori penting..
takkan nak buat biasa-biasa je kan?
Majlis perkahwinan Aslihan dikelolakan
oleh Kuzie & Pak Engku Catering..
so, mestilah sangat menarik and pelaminnya
pun sungguh marvellous!!..umph!!!..
kasi 5 stars!!...
macam yang mia janjikan, nilah finale makeover
yang mia berikan untuk Aslihan.
Seperti yang direquest pada trial make-up sebelum ini..
inilah hasil dari tangan yang sentiasa gigih...
chaiyok!! chaiyok!!...(^_^')
Dengan iringan lagu yang banyak berkumandang time majlis tuh,
my favourite singer and song from Maher Zain...
INSYA ALLAH!!!..
Kepada Mrs. Aslihan & Mr. Mukhlis Mianiera Makeover
amat menghargai penghargaan anda
and semoga ikatan perkahwinan ini
akan berkekalan hendaknya, Insya-Allah..Amin..enjoy(^_^)(")

p/s :: Juz nak inform kat korang yang sangat prihatin kat blog mia ni...
Mia ader wat trademark baru untuk blog mia...
and the first picture yang ada trademark
mia adalah Mrs. Aslihan & hubbynya...
Reddish Lips LOGO!!!
Setinggi penghargaan
kepada
kerana menghasilkan trademark yang menarik untuk mia
thank you so much

Bersama pengantin yang sangat chantek and wajahku yang kepenatan

Friday, September 24, 2010

Trial Make-up @ The Saffron

Date :: 22 September 2010
Venue :: The Saffron, East Sentul
Hye my dearest fans!!!...
my dearest readers!!
and my future customers!!!
Ogenki dess ka??
aritu mia diminta oleh someone iaitu hubby customer mia
kat bawah ni untuk make-up trial wifenya...
Mia lupe nak tanya nama hubby die(^_*)'
maaf ye...tapi nama wanita ini adalah Mrs. Aslihan...
Customer mia ni bukan Malaysian tau...(^_^)('')
beliau adalah berbangsa Turk...iaitu dari Turkey...
wah...excited mia nak makeover muka wanita ini...
sape tak excited, she so beautiful and very friendly..
Tq so much for orange juices tu ye..hehhehe
sangat sedap..tak tipu...
so, Mrs. Aslihan nak mia buatkan beliau nampak
natural, tak heavy make-up and yang penting
of course la cantik kan?..
Beliau minta mia suggestkan colour eyeshadow
yang match dengan dirinya...Mia pun ape lagi, tunjuk la
variety colours yang mia ada....
and last-last, beliau nak colour pink ni...
so...im try my best for her and nilah hasilnya...
mia pilih untuk make-up
socket eyes untuknya...
Alhamdulillah..berkat tangan yang gigih ini, Mrs. Aslihan
mahukan mia makeover beliau di hari
bersejarahnya yang akan diadakan di Shah Alam..
Shukran Jazilan ya yadi (tq u so muc to my hands)
Nanti you all nantikan final make-up
for her wedding ceremony...
Mia mohon maaf coz tak dapat lampirkan sekali
picture before...ianya akan menyusul kemudian ya...
Tunggu..

P/S :
Gambar ini mia ambil dari koleksi FnD Photographer
http://fnd-photography.blogspot.com/
Ribuan terima kasih kepada FnD Photography
kerana sentiasa bekerjasama dengan mia!!!

Sunday, September 19, 2010

Makeover Zana Engagement @ Sg Ramal Baru

Date :: 18 September 2010
Venue :: Sg Ramal Baru, Kajang
Time :: Around 10.00 am

Haritue mia diberi kepercayaan oleh Zana
untuk make-up dinner kan?...
Alhamdulillah, Zana juga telah memberi kepercayaan kepada Mia
untuk makeover beliau di hari pertunangannya...
Thanks a lot to Zana kerana
memberi peluang kepada Mia untuk menata rias wajahnya...
Mia agak risau takut tersesat tatkala mencari rumah Zana,
nasib baik En. Husband bersama mia(^_^)(")
Thanks to En. Husband yang sentiasa menemani Mia!!!..
Nak tengok website En. Husband boleh lah
klik kat sini ye...
http://www.flickr.com/photos/mnfnd/sets
So, inilah hasil dari profile mia..
Kepada Zana dan bakal suaminya, mia ucapkan
"Selamat Bertunang" dan "Selamat Hari Raya"
Semoga ikatan kalian berdua akan
terus ke jinjang pelamin..Amin...
Enjoy!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails