Name:
Contact No. :
Email Address:
Date of event:
Place of Event :
Event:
Packages:
Add-on sticky album/photobook 40pages Fresh Flowers Others. Specify Below
Notes:
Terms & Conditions: I agreed to Mianiera Makeover And Bridal terms & conditions. Payment / deposit - no returnable or refundable if i cancell the service in 1 month from my event date / last minute.(Mianiera Makeover will replace the payment / deposit with item / service that we think reasonable)
How did you find us?
Type of feedback: Confirmation Booking Questions Suggestion Comments

* For Package Items, Please double click Promosi Butik Perkahwinan Mianiera Makeover And Bridals below.

PROMOSI TERKINI - DAPATKAN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Shutterelease Photo And Design Work Wedding Photography 2011/2012 Package

sa

Klik gambar untuk besarkan pakej

Promosi Pakej Perkahwinan Dari I-Kahwin Bridal House

Klik gambar untuk ke www.i-kahwin.com

Promosi perkahwinan Dari I-Kahin Bridal House.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Mia - 0192685719

Fendy - 0192685819

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST
| ICE MIANIERA | Makeup Artist | +60192685719

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek
HARGA SOLEKAN 2014 : Hubungi kami untuk pertanyaan tempahan solekan 2014/ makeup artist/ jurusolek

SILA LIHAT UNTUK BOOKING DATE

SILA TULIS CARIAN ANDA DI BLOG INI

Wednesday, October 27, 2010

Pakej Mini Pelamin

KLIK UNTUK BESARKAN

Salam you all. Thanks a lot coz sudi meluangkan masa menapak kat blog mia ni. Atas permintaan ramai customer mia and pembaca yang setia, yang masih lagi mencari pakej andaman, mia ada berita gembira untuk anda terutama yang nak bertunang tu. Mianiera Makeover sekarang ni membuat promosi best tau! Rugi kalu tak mencuba...Ececeh..


So, kat sini, mia nak maklumkan, Mianiera Makeover telah mengadakan pakej mini pelamin khas buat yang ingin bertunang dan inginkan pelamin. Harga pakej ini termasuk pakej photography. Sangat berbaloi dan yang pastinya harganya insya-allah...MEMUASKAN. Bagi yang inginkan kelainan di hari pernikahan, biasa orang nikah kat masjid kan?..Tapi sekarang ni banyak permodenan dan perubahan, ada yang nak nikah kat rumah. Nak sedara-sedara datang tengok, yelah, tak semua boleh masuk masjid, terutama perempuan kan?..So, mesti nak kelainan di majlis indah you all kan??..Mianiera Makeover juga menyediakan pakej untuk pernikahan dimana harganya juga sama seperti harga pakej pertunangan. So, macam mana? Best tak??


So, apalagi, marilah booking date ngan Mianiera Makeover. Insya-Allah, Mianiera Makeover akan cuba merealisasikan impian you all di majlis you all nanti. Pertanyaan pakej-pakej ni boleh lah terus hubungi mia. Macam biasa melalui email/sms/call di miss_icejuliet@yahoo.com/ 019-2685719.


Selamat bertemu kembali.
Lovely,
~Mianiera Makeover~

Saturday, October 16, 2010

Makeover Neni & Friend for Dinner

Date :: 16 October 2010
Venue :: Presint 8, Putrajaya
Time :: Around 3pm
Make-p by :: Mianiera Makeover
Hair-do by :: Mianiera Makeover

Neni merupakan regular customer mia...
Annual dinner Neni tahun ni berkonsepkan tahun ala-ala 70-90an...
tu kalau mia tak silaplah...kalu tersilap Neni, mia mohon maaf ya...
So, mia make-upkan Neni dan Kakak(xingatlah namanya)...
maaf ya kak...
tapi akak ni ada sorang anak perempuan yang sangat cute...
Mia suka tengok bibir adik ni..sebab sangat comel..kecil jerk bibirnya..heheh
So, Neni memilih untuk tema 90-an yang agak retro..
dan kakak memilih untuk jadi wanita melayu terakhir...
ececeh...yeye je mia ni kan?...huhuhu...
so, punya jenuh pikir tema nak buat macam mana,
akhirnya mia pilih wat macam ni saja...
harap you all suka dengan mia nyer make-up yang tak seberapa ni...
berala-alakan lipstick yang sangat merah..
macam red kebaya women with the red lips..ahaa...
and the retro women like...???sapa ek..
lady gaga???..opss...apa-apa jelah...(t_t)'
ENJOY!!!

Neni with her black dress...So gorgeous!!!
Red Gincu!!!...
Kakak with her lovely daughter...
P/S :: Kawan Neni yang bertudung itu, mia hanya touch-upkan tudung sahaja.
Her make-up from other's boutique.
Harap maklum

Makeover Yati for Prewed Photoshoot

Date :: 16 October 2010
Venue :: My Little Studio
Time :: Around 9am

Hye my dearest readers!!..My lovely fans!!(adeke??).....heheheh
and tak lupa juga to my customer to be...insya-Allah..
tq so much coz masih lagi menjadikan page mia ni sebagai tempat masa senggang anda,..
masih lagi gigih berkarya...
meneroka ilmu yang tiada penghujungnya...
so, berbalik dengan cerita asal..arini mia ada kerja tenyeh-menenyeh
muka best friend mia merangkup mangsa model mia satu ketika dulu...
ececeh...so, ni lah yati..with her new grooming by me!!!...
abaikan ye muka before yang tak cukup tido itu..
yang penting you all enjoy with diz picture...
mia makeover yati for her prewed photoshoot...
nak tengok semua prewed photoshoot yati ni, you all
semua di jemput menapak kat blog Mr. FND Photographer...
klik jerk kat sini -->
http://fnd-photography.blogspot.com/
jangan malu-malu ye...takde kene charge apa-apa..
untuk makluman you all, gambar photoshoot yati masih lagi dalam proses
editing..so, later yeah if you wanna to check it out!!...
Mia akan roger!!...tunggu....
so, here are my gigih hand do today!!!


Tuesday, October 12, 2010

Make-up Bertandang Fida@Melaka

Date :: 10 October 2010
Place :: Kings Hotel, Malacca
Time :: Around 9am
Alhamdulillah...atas rezeki dan nikmat yang diberi oleh-Nya...
Masih lagi kita mampu bernafas menghidu oksigen, masih lagi kita mampu bergerak,
makan dan buat sebagainya...
jadi, sentiasalah kita beringat diwaktu lapang dan kesusahan...
setiap yang berlaku sudah dijanjikan oleh-Nya...
hidup dan mati...
Kenapa ek mia bertazkirah bagai kan hari ni??
Innalillahiraji'un...al-fatihah kepada saudara & saudari muslim kita
yang terlibat dalam kemalangan ngeri di Simpang Ampat pada 10/10/2010..
Sekadar mengingati diri yang begitu kerdil...
Betapa tatkala itu, berduyun manusia meraikan hebatnya tarikh keramat itu,
berduyun juga pergi menghadap Penciptanya..
Ramai kawan-kawan mia tanya, sempat tak bertembung
dengan accident yang membabitkan kemalangan 2 buah bas dan sebuah kereta itu?..
kawan-kawan, mia tak sempat tengok sebab mia gerak awal pagi,
sampai rumah tengahari...Mia tau berita ni selepas mia bukak tv3 malam tu...
AL-FATIHAH SAHAJA MAMPU KUHADIAHI UNTUK KALIAN
SAUDARA-SAUDARI MUSLIMKU.
Kita ubah topik,
Alhamdulillah, selamat sampai bertemu Fida di Melaka...
Kalau ikutkan plan sebelum ni, mia kena make-upkan Fida
di Straits Meridian, tapi tak jadi...Mia lupa tanya kenapa tak jadi..
hehhehe..
apa-apa pun, nilah finale untuk Fida..
Fida request mia makeover beliau simple sahaja..
Coz majlis bertandang sahaja katanya...Patik menurut perintah!!
Selepas ini, Fida akan honeymoon ke Phuket dan Bandung
kalu tak silap mia lah...So, mia doakan agar Fida selamat
pergi dan kembali. Dan dapat rehatkan diri yang amat letih itu..

Tuesday, October 5, 2010

Makeover As for pre-wed photoshoot

Date :: 3 October 2010
Venue :: My Little Studio
Time :: Around 3pm
hye my loving readers and fans!!!...
ni adalah makeover buat As...untuk prewed photoshoot beliau...
Mia buatkan smokey eyes and mia memilih colour gold
sebab taknak nampak heavykan...
beliau pun memang request untuk look natural je...
and nilah hasil tangan yang gigih...
enjoy....

Make-up Fida's Solemnization@Taman Desa Pinggiran Putra

Date :: 2 October 2010
Venue :: Taman Desa Pinggiran Putra, Kajang
Time :: Around 9am
Alhamdulillah...walaupun pagi itu hujan turun berderai-derai,
mia harus dan wajib juga ke rumah Fida untuk menata rias beliau..
sampai saja di rumah auntie Fida, hujan sudah renyai-renyai sahaja..
So, mia takdelah risau case tools mia basah kuyup...
you all nak tau tak??...tak nak tau pun mia tetap nak kasi tau...
mungkin kerana telah uzur sangat, atau mungkin tools mia yang berat sangat,
maka bermulalah episod terakhir case tools mia berderai jatuh...
macam nangka busuk...bunyinya macam almari yang jatuh
pun ada gak..kalu mia kata macam boom kang
sure you all tak puas hati kan??..hehheh
Ya Allah, tak tau nak cakap apa, nak belasah case tools tu pon ada...
tau tak knapa?..sebab arinikan mia nak makeover Fida...
so, macam mana nak bawa tools make-up mia yang
boleh tahan gak banyak...takkan nak masuk dalam beg plastik jual ikan plak kan??
Nasib baik En. Husband tolong repairkan...hehhehe..
Tq En. Husband...
tempat skru roda tarik tercabut, and tempat skru pemegang case tools
itu sudah nazak...tau-tau je nak mia tukar baru...
Pada MUA-MUA yang suka beli case tools yang murah,
boleh beli, takde sapa larang beli, tapi, you all kene check balik material
apa case tools tu ye..and manufacturer dari mana...
jangan jadi macam mia nya case tools...
apa-apa pon..enjoy je lah picture makeover Fida
di hari bahagia beliau...
P/S:: Untuk Fida dan suami, mianiera makeover mengucapkan
Semoga kehidupanmu lebih berseri dengan kehadirannya disisi..
Amin

Trial Make-up@Taman Desa Pinggiran Putra

Date :: 1 October 2010
Place :: Taman Desa Pinggiran Putra, Kajang
Salam you all!!!
Hye you all yang sentiasa menanti hasil kerja tangan mia
yang baru!!..Thanks ya coz sentiasa menyokong
mia dari belakang...Kalau you all takde bukak
blog yang serba kekurangan ini, siapalah mia kan??...
huhuhhu...
ok...mia tak nak merepek bukan-bukan dah..kita fokus ya..
hehehheh...
entry baru ni adalah pemilik seorang wanita yang bagi mia
beliau adalah cukup cergas dan aktif...iaitu Cik Fida..
time mia make-up ni belum ada title Cik Puan ya...
Aaww!!!..Fida jangan marah ya..
Fida ni seorang yang sangat peramah..mia suka(^_^)(")
semua customer mia peramah...
biasalah kan..perempuan...hehehhe...
sebab saya juga perempuan...
apa-apa pun nilah hasil makeover sentuhan mia
pada malam yang gulap gelita...hehehhe
abaikan ya muka before yang sangat letih itu...
bakal pengantin ni dari pagi tak duduk diam, saya tak tipu..
sibuk jer...cian dia...
apa-apa pon, mia doakan yang terbaik untuk Fida menjelang hari bahagianya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails