Name:
Contact No. :
Email Address:
Date of event:
Place of Event :
Event:
Packages:
Add-on sticky album/photobook 40pages Fresh Flowers Others. Specify Below
Notes:
Terms & Conditions: I agreed to Mianiera Makeover And Bridal terms & conditions. Payment / deposit - no returnable or refundable if i cancell the service in 1 month from my event date / last minute.(Mianiera Makeover will replace the payment / deposit with item / service that we think reasonable)
How did you find us?
Type of feedback: Confirmation Booking Questions Suggestion Comments

* For Package Items, Please double click Promosi Butik Perkahwinan Mianiera Makeover And Bridals below.

PROMOSI TERKINI - DAPATKAN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Shutterelease Photo And Design Work Wedding Photography 2011/2012 Package

sa

Klik gambar untuk besarkan pakej

Promosi Pakej Perkahwinan Dari I-Kahwin Bridal House

Klik gambar untuk ke www.i-kahwin.com

Promosi perkahwinan Dari I-Kahin Bridal House.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Mia - 0192685719

Fendy - 0192685819

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST
| ICE MIANIERA | Makeup Artist | +60192685719

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek
HARGA SOLEKAN 2014 : Hubungi kami untuk pertanyaan tempahan solekan 2014/ makeup artist/ jurusolek

SILA LIHAT UNTUK BOOKING DATE

SILA TULIS CARIAN ANDA DI BLOG INI

Tuesday, November 16, 2010

Salam Aidiladha Pembaca Setia!!

Syukur Alhamdulillah.
Bertemu lagi kita dengan bulan Zulhijjah.
Berkesempatan bagi makcik pakcik, atuk opah, adik, akak & abang
menunaikan haji di Makkah al-muqaramah bagi yang telah terpilih
menunaikan seruan haji.
Bagi kita yang belum ada rezeki, semoga dipermudahkan oleh-Nya,
Insya-Allah.
Semoga kehadiran Hari Raya Aidiladha ini
memberikan beribu-ribu keberkatan kepada kita
sebagai khalifah di bumi Allah ini.
Dan semoga pengorbanan ini bukanlah sia-sia
dan sentiasa diberkati oleh-Nya.
Di kesempatan ini Mianiera Makeover
menghulurkan tangan mohon kemaafan kata & bicara
serta memanjatkan doa agar kita sentiasa dirahmati
dalam setiap langkah & perjalanan hidup.
Amin.
"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA"
untuk you all yang sentiasa bersama kami!!!

Monday, November 15, 2010

Entry suke-suki

Date :: 13 November 2010
Venue :: Emma House (D'Iman Bridal Couture)
Time :: Around 9.00 pm
Haritu mia bersama Emma(http://makeoverurself.blogspot.com/)
boleh gie jenguk blog emma...menata riaskan 2 orang model
bagi memperagakan busana emma..alhamdulillah,
semuanya berjalan lancar walaupun agak lewat dan
keadaan cuaca agak tidak memuaskan..
bagi you all yang ingin sewa baju pengantin, bolehlah jenguk-jenguk
didalam koleksi emma...
Mia juga menyediakan koleksi busana pengantin dan akan
diperagakan kemudian, tetapi bagi anda yang masih mencari,
boleh jerk terus hubungi Mia untuk mendapatkan koleksi busana kami.
Model : Yana
Make-up by :: Emma (D'Iman Bridal Couture)
Hair do by :: Mianiera Makeover
Collection Dress/Accessory by :: D'Iman ridal Couture

Before

Model :: EL
Make-up by :: Mianiera Makeover
Hair-do/Tudung wear by :: Mianiera Makeover
Accessory by :: D'Iman Bridal Couture


With model lelaki yang juga memperagakan busana

Makeover Hidayah@Solemnization Day

Date :: 13 November 2010
Venue :: Taman Sahabat, Gombak area
Time :: Around 10 am (siap ada jam kat dinding)(^_^)('')
Assistant :: FND Photography merangkup Photographer
Hye you all...kita jumpa lagi di entry godek-godek muka kan!!!
Semoga you all sihat & kalu tak sihat, jangan lupa makan ubat yang
telah disarankan ya!!!..jumpa doktor...
Saya adalah doktor make-up!!!..(statement xhengat)
Ha..mia suka entry ni...
coz hidayah ni adalah bakal kakak ipar kawan mia...
nama kawan mia tu Rose..
Kalu dia baca, Mia nak cakap, "Rose dimanakah kamu??
Bile kite nak dating ramai-ramai nie??"
and kalu you all nak tahu, bakal suami hidayah ni pula,
satu sekolah dengan En. Husband dulu...
WOW!!!...tak sangka...mia tak percaya rupa-rupanya
dorang ni ada talian...bila jumpa bakal husband hidayah ni,
barulah mia tahu si budak Rose ni adik dia..
kecik jerk dunia ni kan???
Apa-apa pun, jom check it out my makeover...
Me..tengah tunggu bakal Pn. Hidayah(coz tak berakad lagi!!!)
hehehe
BEFORE ....Hidayah ni baru nak baik sakit mata...huhuhu..
cian dier
Katil yang telah dihias...I love that Rose..
BUKU PELAWAT!!!...i am the 1st person write on it..
YAHOO!!!
The final face of Hidayah...
Hidayah...
Me and Hidayah..

Friday, November 12, 2010

Makeover Siti Fatimah@Reception

Date :: 10 November 2010
Venue :: Dewan Perdana Felda, Jalan Maktab
Time :: Around 5.30 pm
Assistant : Siti Nursazleen
Alhamdulillah..settle Mia nye tugas on that day...
Sangat penat tapi puas hati kerana dapat menggodek muka pengantinyang tiada cela di wajah...
Terima kasih to Kak Siti kerana sekali lagi meng"hire" Mia
untuk majlis reception sebelah pengantin lelaki...
Untuk pengetahuan you all, Kak Siti pernah mengambil
mia untuk makeover beliau di hari pertunangannya beberapa bulan
yang lepas...boleh check entry mia yang lepas ya...
Mia memulakan tugas dengan menata rias ahli keluarga beliau
yang dalam kiraan mia dalam 10 orang termasuk 4 orang
flower girls yang sangat chomel...
gambar yang lain tidak sempat dirakamkan atas sebab
masa tak mengizinkan..
Tapi yang penting, gambar pengantin yang bertemakan tradisional
masih sempat dirakamkan...
Agak janggal apabila melihat pengantin lelaki
cuma mengenakan baju teluk belanga dan memakai
"feather" di songkoknya, kan??
tapi, kalu you all nak tahu, inilah cara tradisional
orang-orang belah Johor punya tradisi perkahwinan....
Apa-apa pun, hope you all enjoy dengan gambar ni...
thanks lawat belog saya...
Ini adik ipar pengantin merangkup bridesmaid(before)
(after) maaf kualiti and cara snap picture tak bagus...
kerana di snap oleh assistant yang kurang mahir dengan lens baru En. Husband...

Adik ipar beliau(just simple touch-up)~no fakelashes~

Pengantin perempuan(siti fatimah)-BEFORE-


Mia with the gorgeous bride...

Bride with bridegroom...tahniah kepada mereka...

P/S : Harap maaf kepada beberapa ahli keluarga beliau yang tidak
dapat dilampirkan picture mereka di sini.

~Selamat berjumpa lagi di lain entry~


Tuesday, November 9, 2010

Testing inai@Putrajaya

Date :: 9 November 2010
Time :: Around 8.30 pm
Venue :: Putrajaya
Ha..terkejut ke tengok entry ni??..
jgn terkejut plak ek, tiba-tiba entry make-up keluar plak
entry buat inai..hehehe...
actually, before ni pernah buat inai, tapi tak berkesempatan
nak paparkan dalam blog...tapi, hari tu
teringat seorang customer mia tanya pasal
inai, nak tgok mia buat..
tapi taklah cantik sangat...inai yang mia
buatkan ini adalah untuk seseorang customer yang
pernah hire mia sebelum ini.
Individu tersebut biarlah rahsia...
Untuk Cik Nisa, ni lah hasil kerja mia..
Mia ada kawan pandai buat inai, tapi terlost contact, hp
mia terdelete num die plak, kalu dia sedang tengok entry mia ni,
hope azie contact mia ya!!...
dah settle lukis kat tangan..guna inai tiub je...
kat kaki plak...huhuhu..little bit comot...
Ni inai yang dah di cuci...
kalau you all nak tahu, inai kat kuku tangan ni asalnya
warna hitam, tapi atas usaha gigih individu ini,
dengan mengosok sepenuh hati(^_^)('')
maka ia pun menjadi warna merah...
Mia tak biasa buat di keliling jari, biasa buat di atas kuku,
and tak pernah biar lama, so tak menjangkakan ia akan
menjadi hitam...pada yang nak lukis inai sendiri,
please test dulu colour inai tuh ya...
apa-apa pun semua dah settle...
alhamdulillah...
nak tanya pasal inai ni, leh jerk contact mia...

Monday, November 8, 2010

Refresh make-up with Sentuhan Heri

Hye & moshi-moshi my beloved fans!!(statement tak hingat+ade ke mia ni fans?)..and my beloved readers...and my customer to be... thanks so much kerana sudi luangkan masa membaca entry refresh mia ni.. Bertempat di Ukhwah Convention Centre,Jln Medan Tuanku, area Kuala Lumpur lah ya.. Mia refresh make-up with Sentuhan Heri lak.. Siapa tak kenal Heri ni??..abang botak yang comel itu? Heri ni adalah antara 12 orang Make-up Artist Malaysia yang terkenal ya. Boleh tengok kat gambar bawah..And my Sifu pun ada gak... tapi..bila dah belajar ngan ramai orang ni, so, semua ni adalah sifu-sifu Mia... so, seronok bangat belajar dan terus belajar dalam kelas godek-godek ni... Yelah, ni kan minat Mia, of course i loike it..so, enjoy ye kelas with Sentuhan Heri ni. Sekadar kongsi info yang disampaikan Heri, Heri cakap, bukan Mia ya cakap tau, Kepada you all especially gadis-gadis & wanita yang nak kecilkan pori-pori.. Rajin-rajinkan diri you all tepek ais batu kat muka ya.. Kalau boleh every day sebab ais batu boleh membantu mengecilkan pori-pori!!! Wah, best kan? Balik rumah, apa lagi, jom kita ramai-ramai tenyeh muka dengan ketulan ais ya.. Nak muka cantik tak?..
Apa-apa pun, Mia ucapkan thanks again coz sudi usha blog saya.. Ni antara picture sepanjang kelas Heri.. Thanks Heri atas tips-tips diberi, and minta halalkan ilmu yang diberi..
Enjoy these picture class
Model heri, before makeover




Ni lak model mia, Nini namanya...Baru sahaja ingin berkecimpung di bidang ini.
Beliau juga yang make-upkan mia pada hari kelas heri ni.
Thanks to fazli (iela) coz tolong snapkan...
My variaty eyeshadow colour....(terbawak-bawak colour eyeshadow Kak Naza)
finale makeover...by me
Ha...ni gambar dah letak aksesori kat rambut Nini..do by Nini sendiri..
Make-up by me...(^_^)(")
Ni lah muka mia after dimakeover oleh Nini...tq Nini makeover mia..
With Heri..Penat ya muka bapak...hehehhehe
Free style
And with all the participant yang join this class ni...
you all sangat happening !!!

Refresh make-up with Naza Sentuhan Derina

Alhamdulillah..Allah bagi kudrat dan rezeki untuk mia untuk menimba ilmu lagi. Maaf lama tak up-dated blog yang dah berhabuk ni. Pada 30 oktober bertempat di Hotel Putra Kuala Lumpur, Mia join kelas kak Naza Sentuhan Derina yang dianjurkan oleh DERINA. Why ya dah tau make-up nak pergi attend lagi? Sebenarnya, Mia suka join kelas make-up ni even mia dah tau, coz mia dapat share benda baru, and dapat tau mistake mia juga dalam makeover ni kan. And yang penting, jumpa kawan-kawan baru!!!..Yezz ah..Saya suka ramai kawan!!!..Apa-apa pun you all leh tengok gambar-gambar tu dalam FB Naza Sentuhan Derina. Mia tak banyak dapat upload...coz ramai orang and sangat malas and sangat penat..tapi mia sempat juga ambil beberapa gambar yang mia make-upkan person yang jadi model mia. Hope you all enjoy...


Gambar ni mia amik kat sue elle nyer FB..Harap di halalkan ye...hehehhe

Colour eyeshadow suka suki....(^_^)(")

Sue Elle finale..
Kalu you all nak tau, sue elle ni pun mengandam...
boleh la gie usha-usha blog cik Sue Elle ni kat sini ye...
nak tgok gambar mia join class Naza boleh click je kat sini.
hope you all pun dah refresh mind you all ya..
bertemu lagi di lain entry..
Love you all,
~MIA~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails