Name:
Contact No. :
Email Address:
Date of event:
Place of Event :
Event:
Packages:
Add-on sticky album/photobook 40pages Fresh Flowers Others. Specify Below
Notes:
Terms & Conditions: I agreed to Mianiera Makeover And Bridal terms & conditions. Payment / deposit - no returnable or refundable if i cancell the service in 1 month from my event date / last minute.(Mianiera Makeover will replace the payment / deposit with item / service that we think reasonable)
How did you find us?
Type of feedback: Confirmation Booking Questions Suggestion Comments

* For Package Items, Please double click Promosi Butik Perkahwinan Mianiera Makeover And Bridals below.

PROMOSI TERKINI - DAPATKAN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Shutterelease Photo And Design Work Wedding Photography 2011/2012 Package

sa

Klik gambar untuk besarkan pakej

Promosi Pakej Perkahwinan Dari I-Kahwin Bridal House

Klik gambar untuk ke www.i-kahwin.com

Promosi perkahwinan Dari I-Kahin Bridal House.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Mia - 0192685719

Fendy - 0192685819

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST
| ICE MIANIERA | Makeup Artist | +60192685719

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek
HARGA SOLEKAN 2014 : Hubungi kami untuk pertanyaan tempahan solekan 2014/ makeup artist/ jurusolek

SILA LIHAT UNTUK BOOKING DATE

SILA TULIS CARIAN ANDA DI BLOG INI

Friday, January 28, 2011

Makeup Host TV Alif Ali

Date :: End of January 2011
Programme Name :: KRU TV Channel - 247
Host by :: Aliff Ali
Invitation Artist/Actor :: Umi Nazira
Makeup by :: Ice Mianiera as know as Mianiera Makeover
& Derina Artistic Team (DAT)
Coordinator :: Rina Derina Resources & Management
Captured/Photography by :: Shutterelease.com
Actually dah lama mia tunggu shooting untuk umi nazira ni...
knapa??..of course the first thing, mia nak lihat
Umi Nazira secara live..She's so talented...
and nice girl...masih muda tetapi penuh wawasan...
Shooting ni dibawah KRU TV, Mia tak sure actually bawah rancangan apa,
tapi yang confirm bawah channel 247...
sebab Alif asyik sebut 247 berulang kali..(siap buat isyarat tangan lagi)..
Shooting ni dibuat di indoor and outdoor...
walaupun penat, tapi sangat puas hati dan seronok
bersama team2 crew yang peramah...
check it out disebalik tabir scene ni...
Host :: Alif
Outdoor touchup session
Umi Nazira-Makeup in progress

Hair-do by :: Ice Mianiera (Mianiera Makeover)
interview session (soalan panas Alif pada Umi)
Crew and talented...


Touchup for indoor session
dorang akan buat wall climbing!!!
Touch up's Alif again





Sempat posing before dorang wall climbing

Just want to dedication
very thankful to Derina and resources
and management

Tuesday, January 25, 2011

Makeup for Reception Doctor Redza

Date :: 22 January 2011
Venue :: Dewan Sri Perkasa, Taman Maluri, K.L
Time :: Around 10 am
Photographer :: Shutterelease Photo & Design Work
Alhamdulillah...
masih lagi berkesempatan Mia nak coretkan
entry baru belog ini...
Actually makeup kali ini, yang banyak berinteraksi
dengan Mia adalah ibu & ayah kepada pengantin lelaki
iaitu Doktor Redza...Sebab musababnya, pasangan pengantin
ini tinggal jauh, di Muar, kerja pula doktor, so, tak cukup masa
menguruskan majlis mereka, lalu mereka pun just beri
kepercayaan kat both of their parents...bagus kan??...
Mia nak ucap terima kasih pada Pn Jun. merangkup ibu
pengantin lelaki dan auntie beliau
yang sudi hire Mia at that event iaitu Datin Suhaila..
as makeup artist on that day..
Thank you so much...
Kepada Doktor Redza & pasangan beliau, Doktor Aimi,
kami di Mianiera Makeover mengucapkan
"Selamat Pengantin Baru & semoga ikatan ini anda berkekalan
hingga akhir hayat anda"...Insya Allah...
Dewan Sri Perkasa
Doktor Aimi

Makeup in progress

Pemasangan Tiara

Me (Mia) with Doctor Aimi (^_*)(")

Menyiapkan Doktor Redza dengan persalinan


SELAMAT PENGANTIN BARU!!!

Tuesday, January 11, 2011

Makeup Photoshoot with Sarah Hata

Date :: 2 January 2011
Venue :: Taman Botani, Putrajaya
Time :: Around 8.30 pm till 3.00pm
Theme :: STAR-Twinkle Twinkle Little Star
Make-up by :: Mianiera Makeover & Bridal
Photography by :: Too many...

Actually entry ni pun agak lewat untuk di post..
tapi, sebab you all always setia sokong Mia,
inilah kelainan dari yang biasa..
Selalu Mia wat makeup untuk wedding, dinner, theme
makeup pun baru twice, so, atas kelapangan
weekend tu, Mia with En. Husband joinla
photoshoot suka-suki organized by Sarah Hata ni...
Mia bawa sekali budak kecil Ice Berg tu juga..
Sian dia asyik kena tinggal kat umah..


Make-up by :: Mianiera Makeover & Bridal


Makeup by :: Mianiera Makeover & Bridal

Make-up by :: Mianiera Makeover & Bridal


Antara model yang memeriahkan photoshoot STAR
di Taman Botani...
Makeup model yang lain oleh Eina Elina
Search Fb for detail
Ice Berg yang dah beku tunggu mamanya..
Whehehe..sorry sayang

Friday, January 7, 2011

Make-up Engagement Nadia@Putrajaya

Date :: 1 January 2011
Venue :: Presint 17, Putrajaya
Time :: Around 12.00 noon
Make-up by :: Mianiera Makeover & Bridal
Assistant by :: Siti Nur Fariza
Accessory Veil by :: Mianiera Makeover & Bridal
Photo Picture from :: Digital Camera Samsung
No shaving eyebrow
Alhamdulillah...
Masih lagi berkesempatan memasukkan entry
pertunangan Nadia walaupun agak lewat..
Majlis beliau yang dibuat secara ala kadar tetapi sangat meriah..
Terima kasih Mia ucapkan kerana memilih
Mianiera Makeover & Bridal untuk majlis pertunangan beliau.
Kalau you all nak tahu, disebalik kehadiran mia ke
umah Nadia, banyak halangannya...sebab apa??
En. Husband ada tugasan di tempat lain dan perlu
menggunakan kereta..so, mia jadi ahli fikir sebentar..
Nak ke rumah Nadia ni naik apa, tup tap tup tap,
motorlah jawabnya...heheheh..
actually, ni lah first time mia makeup naik motor
ngan bawak tools make-up & rambut...
naseb baik skooter, so xdelah rasa penat sangat..
apa-apa pun, thank to epy merangkup minah rempit
on that day and asst. angkat barang..whehehhe..
Hope you all enjoy...and harap maaf jika kualiti
gambar kurang, coz di snap menggunakan digital camera sahaja...
Before
( diambil time cahaya matahari menyinar di tingkap)
After
(bunga hiasan dirambut beliau disediakan oleh Nadia sendiri)

Senyuman dari bakal pengantin..coming soon..

Disebalik Tabir Inspirasi TV3 New Year

Date :: 31 December 2011
Venue :: ICT Shah Alam
Time :: 5.00 pm - 1.00 am (1 January 2011-NEW YEAR!!)
Photographer :: FND Photography as know as
Salam and hye you all!!!...
Rindu tak nak tgok entry mia nih??..
Maaf coz agak lama tak up-date..habuk pun sikit-sikit je entry ni..
You all sure sambut tahun baru kan??
Mia pun tak kelepasan menyambutnya..
actually tak rancang pun...tugas last minute..
apa-apa pun, mia ucapkan thanks alot
to DERINA ARTISTIC TEAM yang sama-sama
menjayakan inspirasi TV3 ni..tak lupa juga to En. Photography (http://www.shutterelease.com/ ) as Official Photography aritu...
kebanyakan artis yang sama-sama memeriahkan
sambutan TV3 new year adalah artis yang banyak
melakonkan rancangan HOT di tv3
seperti TIRAMITSU, USTAZ AMIRUL, ASMARA
haa...sure korang dah tgok kan cerita tu??...
hmm..juga menumpang kesedihan di atas
perginya pelakon sampingan cerita tiramitsu..
iaitu FAIZAL YUSOF (EXHUBBY NANA)
pergi menghadap Ilahi..Al-Fatihah buat roh beliau.
Semoga ditempatkan dikalangan orang beriman & soleh..
Insya Allah..amin...
ENJOY!!!
Mai Beauty Touch
Azie Cun
Me(Mia) with Tania Hudson
Make-up in progress
Mia Sara pun ada...Dia kan jadi anak buah Sharifah Amani
dalam drama Tiramitsu

Asmara Actor ~ maaf tak tahu nama dia~
heheheh
Tania Hudson
Sheila Mambo
Make-up by : Azie Cun
Bersama Eira Shazira di belakang pentas
TV3 Inspirasi ambang Tahun Baru
Fiza as a host
Tasya
And
DAT yang gigih berusaha pada petang hingga pagi tersebut
Sebelum balik, harus bergambar(^_*)(")

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails