Name:
Contact No. :
Email Address:
Date of event:
Place of Event :
Event:
Packages:
Add-on sticky album/photobook 40pages Fresh Flowers Others. Specify Below
Notes:
Terms & Conditions: I agreed to Mianiera Makeover And Bridal terms & conditions. Payment / deposit - no returnable or refundable if i cancell the service in 1 month from my event date / last minute.(Mianiera Makeover will replace the payment / deposit with item / service that we think reasonable)
How did you find us?
Type of feedback: Confirmation Booking Questions Suggestion Comments

* For Package Items, Please double click Promosi Butik Perkahwinan Mianiera Makeover And Bridals below.

PROMOSI TERKINI - DAPATKAN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Shutterelease Photo And Design Work Wedding Photography 2011/2012 Package

sa

Klik gambar untuk besarkan pakej

Promosi Pakej Perkahwinan Dari I-Kahwin Bridal House

Klik gambar untuk ke www.i-kahwin.com

Promosi perkahwinan Dari I-Kahin Bridal House.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Mia - 0192685719

Fendy - 0192685819

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST
| ICE MIANIERA | Makeup Artist | +60192685719

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek
HARGA SOLEKAN 2014 : Hubungi kami untuk pertanyaan tempahan solekan 2014/ makeup artist/ jurusolek

SILA LIHAT UNTUK BOOKING DATE

SILA TULIS CARIAN ANDA DI BLOG INI

Wednesday, February 23, 2011

Makeup Dinner Liana@Bangunan Naza

Date :: 23 February 2011
Place :: Menara Naza, Jalan Raja Muda, Kuala Lumpur
Time :: Around 6pm
Theme :: White & Black
Makeup by :: Ice Mianiera
Alhamdulillah, bertemu lagi kita dalam belog
yang sekian lama menyepi...
Harap you all sentiasa mengikuti perkembangan Mia..
Actually, Makeup dinner ni last minute,
kebetulan haritu Mia di town KL, and Liana menghubungi
Mia untuk mendapatkan khidmat makeup dinner.
Sepatutnya dua orang Mia makeupkan, tetapi
atas kekangan masalah family kawan Liana ni,
so, Mia makeupkan dia sajalah...
kerana masa terlalu lama, maka mia pun beleklah
muka dia seperti pengantin..
Hope you all suka (^_^)(")
BEFORE
AFTER
AFTER

Bagi you all yang masih mencari perkhidmatan makeup,
bolehlah hubungi Mia melalui email/Phone
019-2685 719 / 017-6666 468

Saturday, February 19, 2011

Anugerah Seri Angkasa@PWTC

Date :: 18-19 February 2011
Venue :: PWTC
Event :: Anugerah Seri Angkasa 2010
Time :: Around 3pm till 12.00am
DJ Mrs. Anne ( Maaf gambar after tak sempat snap)
Merupakan pengacara TV1

Picture after makeup
With Afdlin Shauki mentor Ratnah
Azlee
Kenchana
Os
Farah Fauzana yang sangat peramah & lawak
Jamal Abdillah
With Jac
And my favourite artist
Ning Baizura
And my favourite host & actor
Norzizi

Wednesday, February 16, 2011

Makeup Recording Muzik-Muzik 26

Date :: 26 January 2011
Venue :: Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam
Time :: Around 6pm - 10pm
Photog :: Effendy Shutterelease (http://www.shutterelease.com/)

Hmm...actually makeup ni hanya untuk recording
muzik-muzik 26..kalu tak silap Mia
dah keluar pada 15 February aritu, sebab nya Mia
terperasan kumpulan TILU ni menyanyi...
apa-apa pun, jom tengok disebalik pencalonan
baru muzik-muzik 26 ni...
banyak artist band baru yang Mia tak familiar...
Antara yang dicalonkan ialah,
Projek Pistol, Monoloque & Atilia, Tilu,
6ixth Sense, Duta, Subculture dan Breakfast Band..
Jom check it out disebalik tabir itu...
MIRA as vokalis in TILU
Lagu pencalonan - DIAM-DIAM
Makeup by :: Ice Mianiera (Mianiera Makeover)


Me and Mira(TILU)

Stage action
Dua orang gadis suara latar yang best
~Sangat pandai menari okey!!~

Band :: Subculture



Rasanya brother ni pemain bass


Brother ni plak VOKALIS




Tak ingat ntah Band mana



Ni MONOLOQUE




With BAND DUTA~Senyum~

Sunday, February 13, 2011

Photoshoot Outdoor Santai With Photographers Crew

Date :: 13 February 2011
Venue :: Around Putrajaya
Theme :: Puteri Gunung Ledang & Gadis Melayu
Time :: Around 10am - 6pm
Makeup by :: Ice Mianiera (Mianiera Makeover & Bridal)
and Ainna Izwah Nasfuddin
Hair-do by :: Ice Mianiera
(Mianiera Makeover & Bridals)
Wordrobe for talent :: Sugar Honey (Puteri Gunung Ledang)


Actually, mia join photoshoot ni sekadar suka-suka jerk,
sambil bawa si kecil Ice Berg jalan-jalan makan angin,
main-main, sementelah menunggu En. Husband & yang lain-
lain took photos models a.k.a talents.
Thanks to En. Killabee coz jemput both of us
join photoshoot santai mantai ni...
And nice to meet you Mrs. Ainna and talents...
jom kita usha gambar dari photographer...
Harap maklum,tak sempat nak snap picture before...


Talent :: Suga Honey (bleh cari di FB)
Makeup by :: Ainna Izwah Nasfuddin
Hair-do by :: Ice Mianiera (Mianiera Makeover & Bridal)
Wordrobe/Accessory by :: Mianiera Makeover & Bridal



Picture took from her FB
harap maklum if tak jelas


Talent :: Amelia Nasser
Makeup & Hair-do by :: Ice Mianiera
(Mianiera Makeover & Bridals)




Thursday, February 10, 2011

Bengkel Solekan Pengantin

(Klik gambar untuk besarkan gambar)

Atas permintaan ramai, ada yang tertanya-tanya,bila mia nak buat kelas solekan ya? Okey, kat atas adalah tarikh terbaru untuk kelas solekan pengantin atau bengkel solekan pengantin bagi tahun 2011 yang buat julung kalinya mia nak buat kat hotel. Kelas atau bengkel ini dibuka kepada you all yang baru nak berjinak makeup or bersolek, zero knowledge about bersolek or makeup, ada keinginan dan minat untuk belajar bersolek, ada kemahuan untuk merubahkan kehidupan diri sendiri dan keluarga, ada barang makeup or alat solek tapi tak tahu gunakannya, ha...di sinilah jawapannya. Mia tolong anda, kita berkongsi ilmu dan tips, Insya Allah. Kepada you all yang tanya kenapa tak buat solekan asas dulu? jangan risau, dalam bengkel ni juga, mia ajari dari asas solek hingga you all boleh(Insya Allah) makeupkan/solekkan pengantin. Tak kisah lah kawan ke, jiran ke, or mungkin bakal customer anda!! So, apalagi, jika berminat, you all just call jer mia untuk tempahan tempat.

Monday, February 7, 2011

Mini Pelamin Pertunangan Faridah@Tmn Serdang Jaya

Date :: 5 February 2011

Mini Pelamin Theme :: Yellowish

Mini Pelamin by :: Mianiera Makeover & Bridals

Makeup/Accessory by :: Mianiera Makeover & Bridals

Kredit Photography by :: Shutterelease.com



Alhamdulillah...Mia tumpang gembira kepada bakal pengantin

yang telah selangkah ke alam rumah tangga...

Ikatan pertunangan tanda cinta yang sentiasa bersemi dan bakal

dihiasi lagi dengan kemeriahan ikatan akd nikah, Insya Allah..

Kepada Faridah dan tunangnya,

Mianiera Makeover & Bridal mengucapkan :

"Selamat Bertunang dan semoga segera dipercepatkan jodoh

ke jinjang pelamin, Insya Allah"


Gubahan hantaran yang digubah oleh ayahanda tersayang

Accessory/Veil by :: Mianiera Makeover & Bridals
Harus juga bergambar (^_*)(")


Mini Pelamin Pertunangan Yellowish Theme

by

Mianiera Makeover & Bridals



Kepada you all yang masih

mencari perkhidmatan andaman, atau

pakej perkahwinan, pihak

Mianiera Makeover & Bridals

amat berbesar hati untuk membantu anda

menyelunaskan impian anda.

Segala tempahan bolehlah terus hubungi kami

di talian : 019-2685 719 (MIA)

atau isikan sahaja borang tempahan di atas.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails