Name:
Contact No. :
Email Address:
Date of event:
Place of Event :
Event:
Packages:
Add-on sticky album/photobook 40pages Fresh Flowers Others. Specify Below
Notes:
Terms & Conditions: I agreed to Mianiera Makeover And Bridal terms & conditions. Payment / deposit - no returnable or refundable if i cancell the service in 1 month from my event date / last minute.(Mianiera Makeover will replace the payment / deposit with item / service that we think reasonable)
How did you find us?
Type of feedback: Confirmation Booking Questions Suggestion Comments

* For Package Items, Please double click Promosi Butik Perkahwinan Mianiera Makeover And Bridals below.

PROMOSI TERKINI - DAPATKAN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Shutterelease Photo And Design Work Wedding Photography 2011/2012 Package

sa

Klik gambar untuk besarkan pakej

Promosi Pakej Perkahwinan Dari I-Kahwin Bridal House

Klik gambar untuk ke www.i-kahwin.com

Promosi perkahwinan Dari I-Kahin Bridal House.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Mia - 0192685719

Fendy - 0192685819

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST
| ICE MIANIERA | Makeup Artist | +60192685719

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek
HARGA SOLEKAN 2014 : Hubungi kami untuk pertanyaan tempahan solekan 2014/ makeup artist/ jurusolek

SILA LIHAT UNTUK BOOKING DATE

SILA TULIS CARIAN ANDA DI BLOG INI

Wednesday, August 24, 2011

SELAMAT HARI RAYA

Salam Hebat...Bagus...dan Baik Sekali pada you all yang sentiasa tak lupa nak terjah blog Mia yang tak seberapa ni. Thanks a lot pada you all yang sentiasa menyokong Mia. Anyway, Raya pun dah nak dekat dah, so, dikesempatan ini, Mia ingin memohon kemaafan disepanjang celoteh Mia ada yang terkasar bahasa, tersilap bicara, terlanjur kata tak kiralah pada customer-customer Mia yang pernah mengambil khidmat Mia, pada you all yang terjah blog Mia, ataupun pada you all yang kadang-kadang chat ngan Mia kat FB ke or kat luar ke..sebab sometimes kita tak sedar kesilapan yang kita lakukan samada secara sengaja atau tak. Apa-apa pun, Mia nak ucapkan "SELAMAT BERHARI RAYA", kalau yang memandu balik kampung dah tu, jangan bawa kereta laju-laju, ingatlah orang-orang disekeliling anda yang amat menyayangi anda. Yang tunggang motorsikal tu, hati-hati sentiasa di jalan raya, kerana motorsikal ni kadang-kadang orang tak perasan you all tunggang, so,kene sentiasa alert. Apa-apa pun, jangan lupa, setiap langkah kita kerana Allah. Dan yang penting sentiasa berdoa agar segalanya selamat. INSYA ALLAh. Jumpa lagi di lain ENTRY, Salam Raya dan Salam Ramadan kepada semua pembaca setia dan pelanggan tetap Mia dan tak lupa juga kepada bakal pelanggan Mia".

Makeup Photoshoot Talent-Talent Naungan KRU Record

 Makeup IQA(Mentor) by :: Ice Mianiera
a.k.a Mianiera Makeover
Venue :: KRU Studio, Cyberjaya

Actually Mia makeupkan IQA (Mentor) untuk photoshoot promo raya, talent di bawah naungan KRU Record. Kalau tak silap Mia ada kuar majalah ke paper hiburan, tak sure yang mana,  Mia juga diberi peluang men "touch up" KRU iaitu, Norman,Yusry dan Edry, tapi Mia tak sempat nak snap picture mereka, pasal tak menang tangan nak menata rias yang lain. Apa-apa pun thanks to DERINA & Management coz beri peluang kat Mia makeupkan artist-artist tersebut.

 Makeup done by me :: Ice Mianiera
Hair-do's by :: DAT
 Makeup by me :: Ice Mianiera
Hair-Do's by :: DAT

 Shoot pictures ramai-ramai
Dah nak balik dah....sempat lagi bergambar

Monday, August 8, 2011

Contest : Photoshoot Muslimah III by Sara Hata Resources

Theme :: Vintage Classic; Date :: 17 July 2011; Venue :: Rumah Melayu, Bukit Jalil; Makeup By :: Ice Mianiera/Mianiera Makeup Artist & Bridal House; (FB :: Icey Juliet); Model :: Zaete Zafran Zafri Zainuddin; Thanks to Photographer :: Effendy Shutterelease(http://www.shutterelease.com/)

Walla...lama dah tak update blog ni. You all pun sure nak tahu apa yang terbaru dan terkini. Actually Mia masuk contest ni pun last minute..tak prepare apa-apa pun, wat research pun sehari sebelum hari contest ni. Kebetulan model Mia plak takde makeup artist untuk makeupkan dia, so Mia pun tawarkan diri. Tak sangka plak tak yah berbayar..hehheh.. Yuran makeup plak di sponsor, so, redah je la masuk contest ni, just simple vintage makeup, mia adjust sikit letak sebiji tahi lalat kat bawah mata model mia ni. Konon-konon nak wat ala Maryln Moore..eh betul ke ejaan Mia ni..kalau salah, tolong betulkan ya..So, di bawah ni lah hasil kerja tangan yang gigih. Pengumuman pemenang dimaklum lewat, iaitu pada 30 July 2011. Bleh klik sini jika you all nak tengok siapa pemenangnya : http://sarahata.blogspot.com/2011/07/pemenang-photoshoot-muslimah-iii.html . Anyway, Mia tak tersenarai dalam pemenang pun..atleast Mia cuba sehabis baik. Tahniah kepada pemenang yang terpilih dan berjaya. So, Mia pun nak cari gambar-gambar yang tak upload lagi untuk tatapan you all. Nantikan ya. Segala komen amatlah dihargai. Jumpa di lain coretan!!!









Ingin membuat tepahan makeup? Hubungi Mia di talian 019-2685719 / isikan sahaja borang di tempahan di atas!!

Mini Pelamin & Engagement for Fathen@Putrajaya

Date :: 16/07/2011; Venue :: Putrajaya; Makeup by :: Mianiera Makeup Artist & Bridal House; Mini Pelamin by :: Mianiera Makeup Artist & Bridal House; Gubahan Sireh Junjung by :: Mianiera Makeup Artist & Bridal House; Photographer by :: Effendy Shutterelease (http://www.shutterelease.com/) Thanks to Fathen dan keluarga kerana memberikan kepercayaan kepada Mianiera Makeup Artist & Bridal House untuk menyempurnakan majlis pertunangan beliau. Maaf kerana agak lambat Mia nak upload gambar-gambar tersebut kerana kekangan masa yang tak mengizinkan, walau bagaimanapun, harap you all enjoy dengan hasil kerja tangan mia. Fathen dan ibunya telah memilih pelamin mini panel untuk memeriahkan lagi majlis pertunangannya. Kepada Fathen dan tunangnya, kami dari Mianiera Makeup Artist & Bridal House mengucapkan "SELAMAT BERTUNANG" dan semoga ikatan ini akan segera ke jinjang pelamin, Insya Allah.


Gubahan Sireh Junjung by :: Mianiera Makeup Artist & Bridal House


Mini Pelamin by :: Mianiera Makeup Artist & Bridal House











Untuk pertanyaan mengenai pakej pertunangan, pakej perkahwinan, solekan & andaman,dan sebagainya you all bolehlah hubungi terus Mia di talian 019-2685719/017-666 6468 atau isikan sahaja borang tempahan di atas. Pihak Mianiera Makeup Artist & Bridal House amat berbesar hati untuk merealisasikan impian anda.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails