Name:
Contact No. :
Email Address:
Date of event:
Place of Event :
Event:
Packages:
Add-on sticky album/photobook 40pages Fresh Flowers Others. Specify Below
Notes:
Terms & Conditions: I agreed to Mianiera Makeover And Bridal terms & conditions. Payment / deposit - no returnable or refundable if i cancell the service in 1 month from my event date / last minute.(Mianiera Makeover will replace the payment / deposit with item / service that we think reasonable)
How did you find us?
Type of feedback: Confirmation Booking Questions Suggestion Comments

* For Package Items, Please double click Promosi Butik Perkahwinan Mianiera Makeover And Bridals below.

PROMOSI TERKINI - DAPATKAN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Shutterelease Photo And Design Work Wedding Photography 2011/2012 Package

sa

Klik gambar untuk besarkan pakej

Promosi Pakej Perkahwinan Dari I-Kahwin Bridal House

Klik gambar untuk ke www.i-kahwin.com

Promosi perkahwinan Dari I-Kahin Bridal House.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Mia - 0192685719

Fendy - 0192685819

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST
| ICE MIANIERA | Makeup Artist | +60192685719

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek
HARGA SOLEKAN 2014 : Hubungi kami untuk pertanyaan tempahan solekan 2014/ makeup artist/ jurusolek

SILA LIHAT UNTUK BOOKING DATE

SILA TULIS CARIAN ANDA DI BLOG INI

Saturday, November 26, 2011

Persandingan Aida@Laman Pengantin

Date :: 26 November 2011
Event :: Reception
Venue :: Laman Pengantin, Ampang
Pelamin Dewan, Walkway & Arch by :: Mianiera & Bridal House
Attire Groom by :: Mianiera & Bridal House
Accessory & handbouquet by :: Mianiera & Bridal House

Agak lambat juga Mia nak upload entry ni, pasal menunggukan gambar diupload dari memory card. Apa-apa pun, Mia nak ucap terima kasih pada Kak Aida SERI MUSLIMAH BRIDAL HOUSE sebab berkolaberasi dengan Mia menjayakan pelamin dewan untuk majlis resepsi Cik Aida dan suaminya. Terima kasih juga kepada En.Husband yang sentiasa bertungkus lumus membuat yang terbaik. Semoga kalian berdua dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah, Insya Allah. Jom zass sikit majlis Cik Aida dan suaminya.









Thanks you all coz menapak kat belog Mia ni..last penutup by my ICE BERG...

Pada you all yang mencari khidmat solekan, pakej perkahwinan dan sebagainya,
boleh isikan sahaja borang di atas untuk tempahan/pertanyaan/ boleh
hubungi Mia terus di 019-2685719

Friday, November 25, 2011

Makeup Pernikahan Aida

Date :: 25 November 2011 ; Venue :: Ampang (Area Laman Pengantin) ; Event :: Majlis Pernikahan ; Makeup by :: Ice Mianiera Makeup Artist ; Packages Wedding from Mianiera & Bridal House ; ADD OUR FACEBOOK : Makeup :: Icey Juliet or ADD OUR FACEBOOK : BRIDAL HOUSE :: i-KAHWIN

Nantikan pelamin dewan dari Mianiera & Bridal House untuk Majlis Persandingan Aida di Laman Pengantin, Ampang. Terima kasih kepada AIda dan suaminya, Faiz kerana mengambil Pakej Perkahwinan dari Mianiera & Bridal House. Semoga ikatan perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat kalian. (Gambar direct dari kamera DSLR-maaf kerana lighting flash kuat sangat)



Inginkan perkhidmtan pakej perkahwinan, pakej pertunangan, pakej fotografi dan sebgainya? Isikan borang tempahan atau pertanyaan di atas atau hubungi kami di 019-2685719 untuk pertanyaan lanjut!!!

Sunday, November 20, 2011

Makeup Persandingan Qistina@Muar

Date :: 20 November 2011 ; Venue :: Muar ; Event :: Reception Makeup by :: Ice Mianiera Makeup Artist ; LIKE us? Add us at FB :: Icey Juliet

Makeupkan Qistina sangat seronok, sebab wajahnya tiada sebarang cela yang perlu ditutup. Apa-apa pun, tahniah kepada Qistina dan pasangan beliau. Selamat diijab kabulkan. Semoga berbahagia dan terima kasih sudi hired kak Mia yang tak seberapa ni. Terima kasih juga kepada family Qistina yang menyambut Mia ngan Ice Berg bersama teman driver(kakak Mia) yang sentiasa gigih menemani sepanjang perjalanan dari Putrajaya ke Muar,semasa kami di sana. Siap dengan jemputan kenduri doa selamat beliau. Terima kasih tak terhingga. Tak lupa juga untuk jemputan kenduri majlis perkahwinan Qistina. Subhanallah..Sedap betul lauk-lauknya. Sampai sekarang teringat-ingat lauk tersebut. Pandai betul Qistina memilih catering. Apa-apa pun, pada you all yang menyambut majlis perkahwinan pada tarikh Qistina ini, atau mengadakan perkahwinan pada tarikh ini, Mia ucapkan, SELAMAT PENGANTIN BARU DAN HAPPY ANNIVERSARY!!!!




Inginkan sentuhan dari Mianiera? Isikan borang di atas untuk tempahan atau pertanyaan, atau hubungi kami di talian 019-2685719 untuk maklumat lanjut!!!!

Makeup Nikah Qistina di Muar

Date :: 20 November 2011 ; Venue :: Muar ; Event :: Akad Nikah ; Makeup by :: Ice Mianiera Makeup Artist ; LIKE?? add me at FB :: Icey Juliet

Alhamdulillah, dapat juga Qistina diriaskan oleh Mia pada majlis pernikahannya. Actually Qistina dulu pernah mengambil perkhidmatan room decoration untuk majlis engagement beliau dari Mia, ikutkan beliau juga inginkan makeup dari Mia, tapi apakan daya, Mia kekangan ketika itu. Jadi Mia berikan tugas makeup kepada kawan Mia yang berada berhampiran dengan lokasi Qistina. Malas nak mengomel banyak, just check it out....Zass...




Berminat dengan sentuhan Mianiera? Isikan borang di atas untuk pertanyaan dan tempahan, atau hubungi kami di talian 019-2685719 untuk maklumat, tempahan dan pertanyaan. Kami juga menyediakan perkhidmatan pakej perkahwinan, pakej pertunangan, mini pelamin, dan sebagainya!!!

Saturday, November 19, 2011

Perkahwinan Fairiz & Azra di Seremban

Date :: 19 November 2011 ; Venue :: Taman Tuanku Jaafar, Seremban ; Event :: Majlis Bertandang (Full Packages Wedding From Mianiera Bridal House) ; Attire(Busana) :: Mianiera & Bridal House ; Theme :: Orange + Off White ADD our FACEBOOK at :: Icey Juliet or i-KAHWIN for more promotion.

Terima kasih kepada Fairiz kerana mengambil Mianiera & Bridal House sebagai perancang majlis perkahwinan anda.Actually, Fairiz ni bestfriend Mia sejak kecil (almaklumlah, jiran depan umah) Ha...kalu you all nak tahu Mia bersama En. Husband dan seorang assistant tak diiktiraf, Kakak Mia, Effa, yang menjayakan pelamin rumah pada malam yang penuh syahdu itu - pasal start lewat, jam 10.00 malam baru nak pasang, gara-gara tunggu Mia balik kerja(actually ini adalah pelamin dewan) memandangkan buat diluar, so, Mia suggestkan untuk menggunakan pelamin 3 panel dari kami. Actually ada juga seorang pembantu tambahan, tu lah si kecil ribena Mia - ICE BERG - yang tak betah tangan menolong kami. (^_*)..Apa-apa pun, trimas sampai kipas susah mati to En. Husband, Kak Long Mia, Effa, and si kecik Ice Berg berusaha sampai jam 3 pagi. Pada you all yang berminat dengan pelamin ni, apa lagi, meh usha-usha ngan Mia harga pakej dari kami!!!!

My Ice Berg!!!! Posing sket...
Tengoklah tu...Orang ngah kemas, dia pun sibuk nak interframe...
En. Husband...Pasang bunga...
Our Walkway Decoration....
Pelamin 3 Panel...Berminat? Just fill the form above!!! or contact us for more information at 019-2685719...Bleh juga usha-usha pakej pelamin di pakej brosur di atas!!!!

Busana dari Mianiera & Bridal House

Busana dari Mianiera & Bridal House
Makeup Bertandang...

Berminat dengan pakej perkahwinan dari Mianiera & Bridal House. Isikan sahaja borang di atas untuk sebarang tempahan, pertanyaan dan sebgainya atau anda bolehlah hubungi kami di talian 019-2685719 untuk maklumat lanjut!!!!

Wednesday, November 16, 2011

Makeup Neelofa for Paparazi@KRU Studio

Alhamdulillah..Ini kali ke-2 Mia makeupkan Neelofa (Juara Dewi Remaja 2010-kalau tak silap)...Kalau dulu Mia selalu cakap kat kawan-kawan jurusolek, bilalah dapat sentuh muka Neelofa, sekarang ni, Alhamdulillah, 2 kali diberi peluang menata rias beliau, amat bermakna. (Picture makeup pertama kali Mia, tak upload lagi). Neelofa ni seorang yang peramah bagi Mia, dan agak kelakar orangnya. Mula-mula Mia ingat beliau sombong, rupa-rupanya sangkaan ku meleset. Walaupun agak lambat beliau tiba, beliau asyik minta maaf saja dari Mia atas kelewatannya tiba, sampai Mia sendiri serba salah. Apa-apa pun, jom lihat aksi comel dan ayu dari Neelofa. Opss..sebelum terlupa, Mia makeupkan Neelofa untuk rancangan Paparazi di KRU TV, boleh klik kat tonton.com.my dan sekarang, kalu tak silap Mia, dah di paparkan dalam ASTRO. Tapi tak sure channel apa. Check it out!!!Oppss...ribuan terima kasih to Derina Artistic Team for these opportunity!!!..Zasssssssss!!!!



Sunday, November 13, 2011

Make-up Photoshoot Stylish Organza

Date :: 13 November 2011
Venue :: Rumah Sampan, Taman Tasik Perdana
Event :: Photoshoot Stylish Organza organize by Zaete Zafran
Makeup by :: Ice Mianiera Makeup Artist
Hair-do by :: Ice Mianiera Makeup Artist
Talent :: Nadyraa Zulkifli

Siapa sangka gadis yang Mia makeupkan ni masih bawah umur? Sure you all pun tak cayakan?? Actually Nadyraa ni baru berumur 15 tahun, tahun depan(2012) baru lah 16 tahun. Ha, korang sure suprised gak kan? Subhanallah...Nadyraa ni pun mempunyai ketinggian yang mana-mana gadis yang nak jadi model mimpikan ketinggian ni. Kalu runway modeling sure tercari-cari Nadyraa ni..semua pakej lengkap. Thanks to Zaete coz perkenalkan Mia pada Nadyraa dan ibunya yang sentiasa menemani anak gadis tersayang beliau, Kak Lina. Apa-apa pun, jom usha-usha gambar disebalik photoshoot berlansung untuk meraikan keluaran baru busana organza dari BUTIK STYLEICIOUS(betul ke ejaan nyer?)..Zasss!!!











Kepada you all yang masih mencari perkhidmatan solekan,
berminat dengan sentuhan Mia? Bolehlah isikan borang di atas
untuk pertanyaan dan tempahan, you all juga boleh hubungi
Mia di talian 019-2685719. Pastikan yang terbaik buat anda!!!

Make-up Dinner Nisa di Sg.Besi

Date :: 17 November 2011
Venue :: Sunagt Besi
Event :: Dinner
Makeup by :: Ice Mianiera Makeup Artist
Facebook : Icey Juliet
Hair-do ::Ice Mianiera Make-up Artist

Nisa ni pernah diriaskan oleh Mia dahulu pada majlis pertunangan dan pernikahan beliau, agak suprised juga apabila suami beliau, En. Hadi meng"hired" Mia sekali lagi untuk majlis makan malam office beliau. Apa-apa pun, terima kasih kerana sudi mengambil Mia as Make-up Artist anda!! (Psst...Nisa agak berisi selepas berkahwin, alhamdulillah, semoga rumah tangga kalian bahagia hendaknya..Insya Allah)


Masih mencari Makeup Artist / Juru Solek
di hari bahagia anda? atau mungkin untuk majlis yang anda hadiri?
Berminat dengan solekan kami? Apa tunggu lagi,
isi sahaja borang di atas untuk sebarang pertanyaan atau
sebarang tempahan, atau hubungi kami di
019-2685719

Saturday, November 12, 2011

Make-up Persandingan Ainaa di Shah Alam

Date :: 12 November 2011
Venue :: Taman Desa Subang, Shah Alam
Event :: Reception
NO THREADING EYEBROWS

Hye you all!! Hope sihat-sihat je..Ok, Ni lah hasil kerja Mia untuk persandingan Ainaa. Seperti yang Mia janjikan, Mia nak buat teknik gam bulu mata untuk Ainaa dan ni lah hasil kening Ainaa yang telah Mia lukis dan gamkan. Kenapa Mia tak cukur jer? Actually, Ainaa tak bagi Mia cukur kening beliau, alternatif lain Mia fikirkan selain gunakan teknik pencil concealor, adalah teknik gam bulu mata. Harap you all enjoy dengan hasil kerja Mia ni. Alhamdulillah, Ainaa puas hati, dan thanks sudi hired Mia as your "JURU SOLEK".

Ainaa dengan persalinan persandingan beliau. Cantik kan??
No Threading eyebrows
(TEKNIK GAM BULU MATA)
Harus juga bergambar dengan Pengantin

Kepada you all yang masih mencari juru solek,
bolehlah isi borang di atas atau hubungi Mia di talian 019-2685719.
Hasil kerja Mia juga boleh di lihat di Facebook Mia di :-
http://www.facebook.com/mianieramakeover/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails