Name:
Contact No. :
Email Address:
Date of event:
Place of Event :
Event:
Packages:
Add-on sticky album/photobook 40pages Fresh Flowers Others. Specify Below
Notes:
Terms & Conditions: I agreed to Mianiera Makeover And Bridal terms & conditions. Payment / deposit - no returnable or refundable if i cancell the service in 1 month from my event date / last minute.(Mianiera Makeover will replace the payment / deposit with item / service that we think reasonable)
How did you find us?
Type of feedback: Confirmation Booking Questions Suggestion Comments

* For Package Items, Please double click Promosi Butik Perkahwinan Mianiera Makeover And Bridals below.

PROMOSI TERKINI - DAPATKAN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Shutterelease Photo And Design Work Wedding Photography 2011/2012 Package

sa

Klik gambar untuk besarkan pakej

Promosi Pakej Perkahwinan Dari I-Kahwin Bridal House

Klik gambar untuk ke www.i-kahwin.com

Promosi perkahwinan Dari I-Kahin Bridal House.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Mia - 0192685719

Fendy - 0192685819

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST

PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST
| ICE MIANIERA | Makeup Artist | +60192685719

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek

Perkhidmatan Makeup Artist / Juru solek
HARGA SOLEKAN 2014 : Hubungi kami untuk pertanyaan tempahan solekan 2014/ makeup artist/ jurusolek

SILA LIHAT UNTUK BOOKING DATE

SILA TULIS CARIAN ANDA DI BLOG INI

Friday, December 20, 2013

Post Wedding Makeup Eqeen di Shah Alam

Date : 6 Oktober 2013
Venue : Shah Alam
Event : Post Wedding Makeup

Alhamdulillah...diberi lagi kepercayaan oleh Eqeen untuk menata rias beliau untuk 
photoshoot post wedding beliau...Thanks dear!!!...
So, untuk makeup post wedding ni, saya just gunakan nude colour agar tak kelihatan heavy makeup
and yang penting look sweet and fresh...

Eqeen with my simple touch...
 Gambar ehsan dari kak Rashidah Ahmad...Lookitlove photographer...
 Sweet sangat pictures ni kan???...melting ooo....
 
 Makeup done by me : Icey Juliet ....
 Makeup done by me : Icey Juliet ....
Lastly but not least...seriously...im adore with the BUAI okeh...huhuhu...
Sweet sangat....

Makeup Nikah & Pelamin Nikah Eqeen di Shah Alam

Date : 17 Ogos 2013
Venue : Shah Alam
Event : Solemnization Day
Dais/Pelamin by : i-kahwin
Makeup by Me : Icey Juliet  & Icey Makeup Artist

Alhamdulillah....baru hari ni berkesempatan untuk updates blog ni..
Rasanya lama dah saya tak included skali gambar pelaminas kan???..hehhehh...apa angin arini pon tak  tau...
Tahniah Eqeen dan suami kerana telah selamat diijab kabul pada hari tersebut...
Terima kasih kerana mempercayai i-kahwin dan Icey Makeup Artist...
Kepada penerjah belog saya ini, sorry sangat coz gambar makeup tak berapa nak clear...
Kebetulan that date tak bawa kamera canggih...
Enjoy...the pictures below..

Pelaminas from us too : i-kahwin
 Gambar ehsan dari facebook eqeen...Makeup by me yeah...Icey Juliet
 Gambar ni juga ehsan dari instagram Cik Lee as Photographer majlis tersebut...

Okeh...you all masih tercari wedding planner / perancang perkahwinan...
atau mungkin Makeup Artist/ Jurusolek...
boleh hubungi saya di talian 019-2685719/ add FB / email di
miss_icejuliet@yahoo.com

Tuesday, September 24, 2013

Makeup Pernikahan Aina Suzila di Tmn Medan

Makeup by :: Me ( Icey Juliet )

Thanks to Kak Mell sebab bagi kepercayaan menata rias pengantin beliau.
Walaupun dapat kerja last minit, saya cuba sehabis baik...
Aina minta saya makeupkan tidak terlalu heavy sebab beliau jarang makeup dan tak mahu rasa terkejut melihat perubahan wajahnya...
Jadi, untuk majlis pernikahannya saya lebih suka bermain dengan rona emas agar kelihatan lebih semulajadi untuk solekan mata beliau....
Teknik solekan sochet menjadi pilihan saya agar menampakkan  mata beliau kelihatan galak sedikit, memandangkan beliau tidak berapa biasa memakai bulu mata...So, inilah hasilnya.....


Gambar yang diambil menggunakan Samsung Zoom....
Tahniah dan Selamat Pengantin Baru!!!

Thursday, September 12, 2013

Makeup Engagement Maria di Damansara

 Event : Engagement Day
Venue : Bandar Sri Damansara
Makeup by : Me (Icey Juliet) FB

Thanks Maria coz mempercayai daku menata rias wajah beliau. So, beliau request for natural makeup (NUDE Look) so, im try my best to do so...and....here the finale look...
hope you all suke!! ...daku banyak bermain dengan warna-warna tanah..(EARTH COLOR)...
kerana kebiasaannya orang bertunang nak simple dan cantik..
So..suke??...boleh lah SMS/ CALL/ Facebook (FB) Mia macam biasa...
1- ISI FORM di atas /
2- CALL/SMS : +6019 268 5719 /
3- FB : ADD saya di --> Icey Juliet and boleh terus PM inbox ....


Edit sikit..tukar tone color...guna apps PIXLR...
REAL Tones color....
SMILE....i know she so beautiful...ehem..ehem...

Mimi Engagement Makeup di Bangi

 Event : Engagement Day
Venue : Kuarters Penjara Kajang, Bangi
Makeup by : Me ( Icey Juliet )

 Okeh...penat juga meng'update' blog yang dah berhabuk ni...seriusly, sekarang ni memang agak kemalasan
nak updates blog ni..bukan apa...pasal bila dah naik status kat Facebook, dah rasa malas...
Tapi, sebab you all tersayang, daku gagah kan juga klik sana klik sini untuk updates ini blog...
So, inilah MIMI !!!...trimas banyak-banyak coz sudi hired akak as your makeup artist
on your engagement day dear!!!...semoga mimi dan En. tunang beliau cepat-cepat naik pelamin,
jadi suami dan isteri..Insya Allah kan...
JOM usha-usha sikit makeup yang daku oleskan untuk Cik Mimi kita...

Ni ambil dari FB beliau...hihiihi

Mimi after makeover....tiba-tiba lepas makeup Mimi macam nampak client daku yang dulu....
cher klik sini???-->
ada tak macam seiras???..hehhehe
Cantik busana Mimi...in peaches you all...hihihihi

Okeh-okeh..SILA SENYUM ya...
Pada you all yang perlukan khidmat solekan, terus je SMS/CALL je daku di sini :
+6019-2685719 , or kalau rajin, isi je form kat atas tuh...tanya lah apa-apa pasal makeup...pakej kahwin ke?...Pasti akan daku balas...

JUMPA LAGI!!!!




Reception Makeup Salwa di Paroi Jaya

 Venue : Taman Paroi Jaya
Event : Reception Day
Makeup by : Me ( Icey Juliet ) FB
 




Makeup Bertandang Shamien di Keramat

 Makeup & Hair-do by : ME ( Icey Juliet )
Attire by : DQ Bridal

Terima kasih kepada Shamien dan keluarga atas layanan yang baik dan juadah yang sedap-sedap.
Semoga kekal hingga ke syurga hubungan kalaian berdua.






Makeup Talent in URTV magzines : Miss Eyna

 Model : Eyna Danina (FB)
Makeup & Simple Curly Hair-do by : Me (Icey Juliet)
Thanks to Mr. Nazirul Afiq for this opportunity.





Need Make-up Artist services ? email/ fill in the form above/call/ sms us here : 
+6019 268 5719

Tuesday, August 27, 2013

Makeup Event for my School Mate

Date : 24 August 2013
Event : Hai-O Award at PGRM Tower

 without flash....Nanie....
 with flash with my new phone Samsung Galaxy S4 Zoom
 sochet eyes....
 with her son...Iqram...
 Fiza ....my school mate too...

Tuesday, August 20, 2013

Photoshoot Durra's Profile di Putrajaya

 Venue : Putrajaya
Makeup by me : Icey Juliet
Model : Durrah Mohd (FB)
Credit Photo by : Mat Sham (FB)

Thanks to photographer because tag this pictures to me...




Sunday, July 21, 2013

Photoshoot Model@Casmia Bridal, Damansara

Date : 05 July 2013
Event : Photoshoot Wedding Attire for Casmia Bridal
Venue : Damansara
Credit Pictures to Brenden Lee (FB) and Laura's Pictures from her FB (Laura Chandran)

Thanks to Laura & Brenden for this opportunity...
With Laura...

Brendan and Laura with beautiful wedding dress by Casmia Bridal
forgot what her name are...hohoho
Beautiful princess....i took this picture from laura facebook...so, not detail pictures...
from my notes 10.1....
loves this ....












i took from brendan's FB....nice shoot, right?

NEED MAKEUP ARTIST?
TEXT/PM/INBOX HERE:
019 268 5719

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails